De CRDL is een onweerstaanbaar prachtig ovaalvormig object van ultra-glad walnotenhout, dat uitnodigt om aangeraakt te worden. In de houten behuizing van ongeveer 40 cm lang zit software verborgen. De technologie achter het product is niet zichtbaar. Je wordt niet afgeleid door knoppen, snoeren, lichtjes of schermpjes.

De CRDL kun je op schoot nemen, maar ook op een tafel neerzetten.

Twee mensen leggen er ieder één hand op en als ze elkaar vervolgens aanraken, wordt dit fysieke contact vertaald in een geluid. Dat kunnen natuurgeluiden als het ruisen van de zee of het tsjilpen van vogels zijn, maar ook gewone huis-tuin-en-keukengeluiden als fietsbellen, kerkklokken of muziekinstrumenten.

Mensen met dementie worden door deze geluiden en aanrakingen geprikkeld en kunnen daardoor weer even contact leggen met zichzelf of iemand anders.

 

Het doel van de CRDL is het doorbreken van het sociaal isolement voor mensen die moeite hebben met (verbale) communicatie. CRDL maakt gebruik van communicatie waarbij niet de verstandelijke en verbale vermogens bepalend zijn, maar aandacht, aanraking en geluid. CRDL creëert een vorm van gelijkwaardigheid tegenover elkaar waarbij iedere deelnemer gelijke mogelijkheden heeft om contact te maken.

Meer weten? Neem dan contact op via: info@parcoursbeleving.nl of bel 06-10436412 met Jolan Meijer-de Nijs.

U kunt ook het contactformulier gebruiken.

 

Jolan Meijer-de Nijs en Dennis Schuivens, een van de ontwerpers van de CRDL