Nieuwe vorm van communicatie en sociale interactie

De CRDL sluit naadloos aan bij mijn visie en behoefte om mensen met dementie uit hun isolement te bevrijden. Ieder mens heeft primair behoefte aan persoonlijke aandacht en contact.

Mijn overtuiging is dat menselijke aanraking een positief effect kan hebben op het welzijn. Het doel van de CRDL is contact maken op een speelse manier, zonder te hoeven praten. Het kan troost bieden, een gevoel geven van samen zijn of bescherming. Met de CRDL zorgt aanraking en oogcontact voor het sociale contact en de geluidsfragmenten voor contact met zichzelf door de gevoelens en herinneringen die naar boven komen.

Een CRDL-sessie zal in veel gevallen het welzijn van de cliënt verbeteren. Niet alleen door de beleving van een nieuwe vorm van communicatie en sociale interactie, maar ook omdat er intensieve persoonlijke en therapeutische aandacht is. De CRDL heeft naast verwondering vaak een ontspannende werking.

 

Herstel contact familieleden en vrienden of dierbaren en (mantel)-verzorgers

De CRDL maakt nieuwsgierig en creëert een natuurlijke uitnodigende manier van aanraking. Door aanraking speels en onderzoekend te benaderen, wordt het gemakkelijker dit te doen. Er is een tastbare en concrete reden om weer bij uw dierbare op visite te gaan omdat er weer een vorm van gelijkwaardigheid gecreëerd wordt. Parcours begeleidt de CRDL sessies met familieleden, vrienden en (mantel)-verzorgers.

De CRDL kan ook therapeutisch ingezet worden bij mensen die bijvoorbeeld onrustig of angstig zijn. Door structureel 1 x per week intensief persoonlijke en therapeutische aandacht te krijgen via een CRDL-sessie zal het algemene welzijn vaak verbeteren.

Meer weten? Neem dan contact op via: info@parcoursbeleving.nl of bel 06-10436412 met Jolan Meijer-de Nijs.

U kunt ook het contactformulier gebruiken.