In mijn werk kom ik veel sociale maar ook persoonlijke eenzaamheid tegen. Met persoonlijke eenzaamheid bedoel ik dat iemand zijn of haar identiteit kwijtraakt, bijvoorbeeld door de ziekte van Alzheimer. Ook wanneer mensen bij elkaar zijn, is er een vorm van eenzaamheid. Voor iemand die de ziekte van Alzheimer heeft, is het moeilijk om contact te maken omdat het cognitief en spraakvermogen is aangetast.

Daarnaast kom ik in thuissituaties ook de meest pure vorm van eenzaamheid tegen, gecombineerd met een heimwee naar zichzelf als de mens die hij of zij vroeger was. Familie en vrienden vinden het vaak lastig om op bezoek te gaan omdat ze niet weten hoe ze met hem of haar kunnen communiceren.

Ik kreeg de behoefte om wat aan deze verschillende vormen van isolement te doen. Ik ben op zoek gegaan naar een andere manier van communiceren om daadwerkelijk contact maken op het niveau van de dementerenden. Hierdoor maakte ik kennis met de CRDL ( spreek uit ‘kredel’). De CRDL is een zorginstrument dat speciaal is ontworpen voor (Alzheimer)patiënten, die moeite hebben met communicatie en sociale interactie. De CRDL voldoet exact aan mijn intentie om ouderen te helpen uit hun isolement te komen en weer écht persoonlijk contact te maken.

Meer weten? Neem dan contact op via: info@parcoursbeleving.nl of bel 06-10436412 met Jolan Meijer-de Nijs.

U kunt ook het contactformulier gebruiken.