Achtergrond 

Als apothekersassistente heb ik 25 jaar gewerkt in diverse openbare apotheken en ziekenhuizen. Wat ik mooi vond aan het vak was het bereiden van geneesmiddelen volgens recept van de arts. Iedereen had een op maat gemaakt recept, dus er was veel variatie en persoonlijke aandacht.

Maar het vak van apothekersassistente is in de loop der jaren erg veranderd. De magistrale receptuur verdween en er werd steeds meer geautomatiseerd. Ik begon de creativiteit, flexibiliteit en persoonsgerichte zorg steeds meer te missen. Het werd tijd voor een andere keuze.

Ik ben vervolgens (vrijwillig) als mantelzorgondersteuner in de palliatieve en terminale zorg aan het werk gegaan zowel bij de mensen thuis als in zorginstellingen. Sinds anderhalf jaar werk ik bij een regionale thuiszorgorganisatie. Diverse trainingen heb ik gevolgd om dit werk op professionele wijze te mogen uitvoeren. Dit werk geeft mij veel voldoening omdat ik de ruimte en tijd krijg om persoonsgerichte zorg met aandacht te leveren.